|
Pandekager med citroncreme
Ingredienser (4-5 personer)
250 g. mel
6 dl. kærnemælk
½ tsk. salt
2 tsk. sukker
3 æg
1 tsk. natron
1 spsk. vand
60 g. fedtstof |
2 æggeblommer
2 spsk. flormelis
1 - 2 spsk. citronsaft
2½ dl. fløde |
Fremgangsmåde
- 1. Rør mel og kærnemælk til jævning.
- 2. Pisk æg, salt og sukker i.
- 3. Rør natron op i 1 spsk. vand og kom det i.
- 4. Smelt fedtstoffet på panden og bland det i dejen.
- 5. Tag panden bort fra varmen og kom dej på. (ca. ½ dl.). Lad det løbe ud, så
pandebunden dækkes.
- 6. Bag pandekagen ved jævn varme, til bunden er stivnet, og kanten er begyndt at blive
lysebrun.
- 7. Vend pandekagen og bag den anden side.
- 8. Bag de næste pandekager uden ekstra fedtstof.
-
- 1. Pisk æggeblommer og flormelis luftigt med mixer.
- 2. Rør forsigtigt citronsaft i.
- 3. Pisk fløden og vend skummet i.
|