Desserter Opskriftsamling

Pandekager med citroncreme

Ingredienser (4-5 personer)

250 g. mel
6 dl. kærnemælk
½ tsk. salt
2 tsk. sukker
3 æg
1 tsk. natron
1 spsk. vand
60 g. fedtstof
2 æggeblommer
2 spsk. flormelis
1 - 2 spsk. citronsaft
2½ dl. fløde

Fremgangsmåde

1. Rør mel og kærnemælk til jævning.
2. Pisk æg, salt og sukker i.
3. Rør natron op i 1 spsk. vand og kom det i.
4. Smelt fedtstoffet på panden og bland det i dejen.
5. Tag panden bort fra varmen og kom dej på. (ca. ½ dl.). Lad det løbe ud, så pandebunden dækkes.
6. Bag pandekagen ved jævn varme, til bunden er stivnet, og kanten er begyndt at blive lysebrun.
7. Vend pandekagen og bag den anden side.
8. Bag de næste pandekager uden ekstra fedtstof.
 
1. Pisk æggeblommer og flormelis luftigt med mixer.
2. Rør forsigtigt citronsaft i.
3. Pisk fløden og vend skummet i.

nov. 1999