Desserter Opskriftsamling

Pandekager

Ingredienser (5 stk.)

4 spsk. mel
1 dl. kærnemælk
1 knsp. salt
1/4 tsk. sukker
½ æg
1 knsp. natron
10 g. fedtstof

Fremgangsmåde

1. Rør mel og kærnemælk til jævning.
2. Pisk salt og sukker i.
3. Rør natron ud i 1 spsk. vand og pisk det i.
4. Opvarm lidt af fedtstoffet i panden.
5. Tag panden bort fra varmen og hæld ca. ½ dl. dej på. Lad det løbe ud, så pandebunden dækkes.
6. Bag ved jævn varme til dejen er stivnet og kanten er begyndt at blive lysebrun.
7. Vend pandekagen og bag den på den anden side.
8. Lad pandekagen glide over på en varm tallerken og bag så den næste.
9. Spises med frugtmos, syltetøj eller is.

nov. 1999