Desserter Opskriftsamling

Jordbærdessert

Ingredienser (4-6 personer)

2 dl. vand
4 spsk. sukker
500 g. fiske eller frosne jordbær
4 tsk. maizena
½ dl. vand
Creme:
6 blade husblas
2 æg
1½ tsk. vanillesukker
2 spsk. sukker
2 dl. sødmælk
1/4 liter piskefløde (heraf lidt til pynt)

Fremgangsmåde

1. Kog en lage af vand og sukker og giv jordbærrene et opkog, de må ikke koge ud.
2. Tag jordbærrene op med en hulske og læg dem i en skål.
3. Jævn lagen med maizena udrørt i koldt vand. Kog den op og hæld den over bærrene.
4. Læg husblas i blød i koldt vand i 5 min.
5. Pisk æg, vanillesukker og sukker skummende. Varm mælken op. Pisk lidt af mælken i æggemassen og hæld blandingen tilbage i gryden.
6. Varm cremen op uden at den kommer i kog.
7. Tag husblasen op af udbødningsvandet og knug den let. Kom husblasen i den varme creme under omrøring.
8. Afkøl cremen. Omrør af og til. Pisk fløden stiv og vend den i cremen, når denne er begyndt at stivne.
9. Hæld cremen over jordbærrene og stil desserten koldt.
10. Pynt ved serveringen med flødeskum.

nov. 1999