|
Jordbærdessert
Ingredienser (4-6 personer)
2 dl. vand
4 spsk. sukker
500 g. fiske eller frosne jordbær
4 tsk. maizena
½ dl. vand |
Creme:
6 blade husblas
2 æg
1½ tsk. vanillesukker
2 spsk. sukker
2 dl. sødmælk
1/4 liter piskefløde (heraf lidt til pynt) |
Fremgangsmåde
- 1. Kog en lage af vand og sukker og giv jordbærrene et opkog, de må ikke koge ud.
- 2. Tag jordbærrene op med en hulske og læg dem i en skål.
- 3. Jævn lagen med maizena udrørt i koldt vand. Kog den op og hæld den over bærrene.
- 4. Læg husblas i blød i koldt vand i 5 min.
- 5. Pisk æg, vanillesukker og sukker skummende. Varm mælken op. Pisk lidt af mælken i
æggemassen og hæld blandingen tilbage i gryden.
- 6. Varm cremen op uden at den kommer i kog.
- 7. Tag husblasen op af udbødningsvandet og knug den let. Kom husblasen i den varme
creme under omrøring.
- 8. Afkøl cremen. Omrør af og til. Pisk fløden stiv og vend den i cremen, når denne
er begyndt at stivne.
- 9. Hæld cremen over jordbærrene og stil desserten koldt.
- 10. Pynt ved serveringen med flødeskum.
|