Desserter, Fromage Opskriftsamling

Flødefromage med karamelsovs

Ingredienser

4 blade husblas
2 æggeblommer
4 spsk. sukker
25 g. mandler
½ stang vanille
2 æggeblommer
1/4 l. piskefløde
1½ dl. sukker
1½ dl. vand
1 dl. piskefløde

Fremgangsmåde

1. Udblød husblasen i koldt vand i 10 min.
2. Pisk æggeblommer og sukker godt.
3. Smut og hak mandlerne, skrab vanillekornene af stangen. Rør mandler og vanille i æggemassen.
4. Pisk fløden og pisk hviderne stive.
5. Smelt husblasen og rør den i æggemassen.
6. Vend forsigtigt hvide- og flødeskum i æggemassen, når denne er stivnet. Tag lidt flødeskum fra til pynt.
7. Hæld fromagen i en skål og stil den koldt.
8. Pynt med flødeskum inden servering.
1. Smelt sukker på en pande og rør, til det er gyldent.
2. Tilsæt vandet - karamellen stivner herved. Varm stadig op og rør, til karamel igen er flydende. Afkøl karamelsovsen.
3. Pisk fløden og tilsæt den lige inden servering.

nov. 1999