Desserter Opskriftsamling

Blommetrifli

Ingredienser

1 kg. syltede halverede blommer
4 æggeblommer
2 spsk. sukker
3 spsk. maizenamel
½ l. mælk
1½ l. piskefløde
4-7 makroner
Sukkerlage:
600 g. sukker
2½ dl. vand

Fremgangsmåde

1. Pisk æg og sukker godt og pisk så maizena i.
2. Varm mælken op til kogepunktet og hæld den varme mælk i æggemassen.
3. Kom det hele tilbage i gryden og bring i kog under stadig piskning og afkøl cremen. Pisk af og til.
1. Læg makroner i bunden af glasskål, hæld blommesaft eller madeira over og lad dem trække.
2. Pisk fløden - bland halvdelen i cremen.
3. Læg blommerne og cremen skiftevis ovenpå makronerne.Start med blommer og slut med creme.
4. Pynt med resten af flødeskummet.

nov. 1999