Desserter
Opskriftsamling
Banantrifli med råcreme
Ingredienser
2 stk. bananer
4 stk. makroner
1 spsk. kirsebærvin
Råcreme:
2 stk. æggeblommer
2 spsk. sukker
½ tsk. vanille
1 æggehvide
1 dl. piskefløde
Fremgangsmåde
1. Læg en groft knust makron i et portionsglas og dryp lidt vin over.
2. Læg bananskiver taglagt over makronen og lad triflien trække et køligt sted.
3. Til råcremen piskes æggeblommerne godt med sukkeret.
4. Rør vanille i.
5. Pisk en æggehvide til skum.
6. Pisk fløden.
7. Bland forsigtigt æggehvideskummet og flødeskummet i æggemassen.
8. Lige inden serveringen hældes råcremen over banantriflier og der pyntes evt. med en halv valnøddekerne.
nov. 1999