Desserter Opskriftsamling

Appelsintrifli

Ingredienser

1 æg
1 spsk. sukker
2 tsk. maizena
2 dl. mælk
1 tsk. vanille
4 - 5 makroner
4 tsk. frugtsaft
2 appelsiner + 1 banan
1½ dl. fløde

Fremgangsmåde

1. Pisk æg og sukker godt og pisk så maizena i.
2. Varm mælken op til kogepunktet og hæld den varme mælk i æggemassen.
3. Kom det hele tilbage i gryden og bring i kog under stadig piskning.
4. Pisk til sidst vanille i og afkøl cremen. Pisk af og til.
5. Læg de knuste makroner i portionsglas og hæld frugtsaft over.
6. Læg ituskåren frugt over.
7. Pisk fløden - bland halvdelen i cremen.
8. Læg cremen over frugten og pynt med resten af flødeskummet.

nov. 1999