Desserter, Fromage Opskriftsamling

Appelsinfromage

Ingredienser (4-6 personer)

1 appelsinroulade
4 blade husblas
2 æggeblommer
½ dl. sukker
1 spsk. reven appelsinskal
2 appelsiner
½ citron
2 æggehvider
3 dl. piskefløde

1 dl. vand
1 dl. sukker
½ appelsinskal

Fremgangsmåde

Rouladen købes eller tilberedes nogle lektioner inden og fryses ned.
1. Udblød husblasen 10 min. i koldt vand.
2. Pisk æggeblommer og sukker godt.
3. Riv appelsinen. Pres frugterne.
4. Rør skal og saft i æggemassen.
5. Pisk fløden og hviderne stive.
6. Smelt husblasen og rør den i æggemassen.
7. Vend forsigtigt hviderne og godt halvdelen af fløden i æggemassen, når denne er let stivnet.
8. Beklæd en glasskål med tynde rouladeskiver.
9. Hæld fromagen i skålen og stil den koldt.
10. Skær en halv appelsinskal i tynde strimler, kog dem 5 min. i sukkerlage. Tag dem op og køl af.
11. Pynt fromagen med flødeskum og appelsinstrimler.

nov. 1999