Desserter, Fromage Opskriftsamling

Ananasfromage

Ingredienser (2 personer)

2 blade husblas
1 æggeblomme
1 spsk. sukker
saft af 1/4 citron
4 tsk. ananassaft
1 æggehvide
½ dl. piskefløde
2 skiver ananas

Fremgangsmåde

1. Læg husblasen i blød i koldt vand.
2. Pisk æggeblomme og sukker sammen.
3. Rør citron og ananassaft i.
4. Smelt husblasen i vandbad.
5. Pisk æggehvide og flødeskum hver for sig.
6. Hæld den smeltede husblas i æggesnapsen. Rør forsigtigt til den tykner.
7. Vend den piskede æggehvide og halvdelen af flødeskummet i.
8. Skær ananasringene i små stykker og fordel dem forsigtigt i fromagen.
9. hæld fromagen i glasskål eller portionsglas og stil den i køleskab, til den er stiv.
10. pynt med resten af flødeskummet lige inden servering.

nov. 1999