Højtider, Jul Opskriftsamling

Brændte mandler

Ingredienser

200 g. mandler
6 dl. flormelis
1½ dl. vand

Fremgangsmåde

1. Mandlerne tørres i papir fra køkkenrullen og kommes i en gryde sammen med flormelis og vand.
2. Bringes i kog ved svag varme og under jævnlig omrøring.
3. Når vandet er fordampet, sidder sukkeret som et tørt, gråbrunt lag omkring mandlerne.
4. Skru op for varmen og rør hele tiden i mandlerne, til sukkeret igen er smeltet, og manlerne bliver lysebrune og blanke.
5. Mandlerne er færdige, når de "smælder" i gryden.
6. Hæld dem ud på bagepapir og skil dem ad med 2 gafler (de er glohede!) Man skal være lynhurtig til at skille dem ad, da de ellers klistrer sammen, så snart de bliver kolde.
7. Opbevares i tætsluttende glas eller dåse.

nov. 1999