|
Brændte mandler
Ingredienser
- 200 g. mandler
- 6 dl. flormelis
- 1½ dl. vand
Fremgangsmåde
- 1. Mandlerne tørres i papir fra køkkenrullen og kommes i en gryde sammen med flormelis
og vand.
- 2. Bringes i kog ved svag varme og under jævnlig omrøring.
- 3. Når vandet er fordampet, sidder sukkeret som et tørt, gråbrunt lag omkring
mandlerne.
- 4. Skru op for varmen og rør hele tiden i mandlerne, til sukkeret igen er smeltet, og
manlerne bliver lysebrune og blanke.
- 5. Mandlerne er færdige, når de "smælder" i gryden.
- 6. Hæld dem ud på bagepapir og skil dem ad med 2 gafler (de er glohede!) Man skal
være lynhurtig til at skille dem ad, da de ellers klistrer sammen, så snart de bliver
kolde.
- 7. Opbevares i tætsluttende glas eller dåse.
|