Æg Opskriftsamling

Brødæggekage

Ingredienser

4-5 skiver fransk brød
4-5 spsk. mælk
4 æggeblommer
2 spsk. sukker
2 spsk. mel
4 spsk. mælk
4 stk. hvideskum
50 g. margarine
Syltetøj

Fremgangsmåde

1. Skær skorpen af franskbrødet og læg det i blød i mælken.
2. Pisk æggeblommerne godt med sukkeret.
3. Tilsæt mel og mælk - undgå klumper.
4. Pisk hviderne og vend dem forsigtigt i.
5. Smelt halvdelen af margarinen på en svagt opvarmet pande.
6. Hæld æggedejen på og lad den stivne i bunden over svag varme.
7. Brødskiverne lægges nu over æggedejen.
8. Når æggekagen er lysebrun på undersiden fordeles resten af margarinen i små klatter på brødskiverne.
9. Kagen vendes nu ved hjælp af et låg og bages på undersiden.
10. Serveres med sukker og syltetøj.

nov. 1999