|
Bornholmeræggekage
Ingredienser
150 g. røget sild
100 g. løg eller porre
10 + 30 g. fedtstof
1½ dl. mælk |
1½ spsk. mel
½ ml. salt
3 æg |
Fremgangsmåde
- 1. Pil sildene og skær løg eller porre i tynde ringe.
- 2. Smørdamp løg porreringene i lidt vand og 10 g. af fedtstoffet.
- 3. Kom mælk, mel, salt og æg i blenderglasset og blend det hele. Eller pisk det hele
sammen.
- 4. Opvarm resten af fedtstoffet på panden, til det er stegeklart.
- 5. Hæld æggemassen deri og bag æggekagen ved svag varme.
- 6. Læg sildefileterne på den knapt stivnede æggemasse som en stjerne og fordel løg
porreringene ind imellem. Bag æggekagen færdig og pynt den.
-
- Tips: I stedet for røgede sild kan bruges dåsesardiner, skinketerninger, pølseskiver
el. lign.
|