Æg Opskriftsamling

Bornholmeræggekage

Ingredienser

150 g. røget sild
100 g. løg eller porre
10 + 30 g. fedtstof
1½ dl. mælk
1½ spsk. mel
½ ml. salt
3 æg

Fremgangsmåde

1. Pil sildene og skær løg eller porre i tynde ringe.
2. Smørdamp løg porreringene i lidt vand og 10 g. af fedtstoffet.
3. Kom mælk, mel, salt og æg i blenderglasset og blend det hele. Eller pisk det hele sammen.
4. Opvarm resten af fedtstoffet på panden, til det er stegeklart.
5. Hæld æggemassen deri og bag æggekagen ved svag varme.
6. Læg sildefileterne på den knapt stivnede æggemasse som en stjerne og fordel løg porreringene ind imellem. Bag æggekagen færdig og pynt den.
 
Tips: I stedet for røgede sild kan bruges dåsesardiner, skinketerninger, pølseskiver el. lign.

nov. 1999