|
Bondeomelet
Ingredienser (1 person)
1 æg
2 spsk. mælk
1 knsp. salt |
1 lille løg
100 g. kogte kartofler
50 g. røget medister ( eller skinke)
25 g. syltet agurk
1 tsk. hakket persille
½ tomat
- 25 g. margerine
|
Fremgangsmåde
- 1. Skær løget i tynde skiver og steg dem gyldne i fedtstoffet.
- 2. Skær kartoflerne i skiver og steg dem nogle minutter sammen med løgene under stadig
omrøring.
- 3. Pisk æggeblomme, mælk og salt sammen.
- 4. Pisk æggehviden stiv og vend den forsigtigt i æggemassen.
- 5. Hæld æggeblandingen over kartoflerne - læg låg over og lad omeletten stivne ved
svag varme.
- 6. Skær kødfyldet (medister eller skinke) samt agurken i terninger og drys dem over
den halvdel af omeletten, der er længst væk fra pandeskaftet. Steg videre til omeletten
er helt stivnet.
- 7. Prøv om omeletten kan glide på panden. Skær derefter 2 snit i kanten af omeletten
- 1 til højre og 1 lige overfor til venstre.
- 8. Stik pandekniven ind under den halvdel, der er nærmest pandeskaftet og fold denne
halvdel hen over fyldet.
- 9. Lad omeletten glide over på en varm tallerken og server den staks.
- 10. Pynt med tomatskiver eller persille.
|