Spejdermad Opskriftsamling

Baskisk æggekage

Ingredienser (4 personer)

3 spsk finhakket løg
ca. 1 spsk olie
½ fed knust hvidløg
1-2 grønne peberfrugter
50-100 g skinke
3 tomater
6 æg
2 spsk vand
salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Hak løg fint. Skær peberfrugt og skinke i terninger. Tomater i både.

  2. Varm olien på panden. Svits løgene, til de er let gyldne og klare.

  3. Drys knuste hvidløg over.

  4. Tilsæt peberfrugt, skinke og tomater og lad det svitse lidt med.

  5. Pisk æg let sammen med vand, salt og peber.

  6. Hæld æggemassen på panden. Dæmp varmen.

  7. Læg låg på panden. Stik af og til i æggemassen med paletkniv, så det tynde kan løbe ned.

  8. Tag æggekagen af varmen, når den stadig er blank og fugtig på overfladen.


Jul. 2005