Spejdermad Opskriftsamling

Pizza

Ingredienser (10 personer)

Bund:
2 pk. gær
5 dl lunkent vand
1 dl olie
ca. 1 kg mel
1 tsk. salt
Pynt:
Revet ost
tomater
peberfrugt

Fyld:
olie
løg
500 g oksefars
1 ds. tomatkoncentrat
1 ds. flåede tomater
oregano
basilikum
timian
salt
peber

Fremgangsmåde

  1. Ælt bunden sammen og lad den hæve 20-30 min.

  2. Svits løg og kød i en gryde og tilsæt resten af fyldet.

  3. Rul dejen ud til 4(6) bunde og kom fyldet på 2(3) af dem og pynten ovenpå. 

  4. Kom de andre dejcirkler på som låg, og tryk godt sammen. Steges på en varm pande eller en varm sten.

  5. Eller rul dejen ud til 4-5 bunde, kom fyld og pynt på.

  6. Læg en pizza på et grydelåg, der er godt smurt ind på ydersiden med brun sæbe og på indersiden med olie.

  7. Stil grydelåget i gløderne og kom gryden hen over, kom lidt gløder op omkring gryden.

  8. Pizzaen bager nu ligesom i en ovn, men hold godt øje med, at den ikke brænder på.


Jul. 2005