Bagværk, Morgenmad Opskriftsamling

Tebirkes med kvark

Ingredienser (16 stk.)

100 g. margarine
1 dl. mælk
1 pk. gær
1 stk. æg
½ tsk. salt
1 tsk. sukker
200 g. kvark naturel
350 g. mel (6 dl.)

Fremgangsmåde

1. Smelt margarinen og hæld den i en skål.
2. Tilsæt mælk.
3. Rør gæren ud i mælken.
4. Tilsæt æg, salt, sukker, kvark og det meste af melet.
5. Ælt dejen godt igennem.
6. Rul dejen ud til en aflang plade ca. 20 x 65 cm.
7. Pensel overfladen med sammenpisket æg eller fløde.
8. Fold dejen sammen, så der bliver 3 lag.
9. Skær dejen i 16 stykker, der er lidt bredere i den ene ende end i den anden.
10. Stil stykkerne på en smurt plade med sammenføjningen nedad.
11. Pensel med sammenpisket æg, drys med birkes og bag ca. 12-15 min. ved 225 C, men først efter 20 min. hævning.

nov. 1999