|
Tebirkes med kvark
Ingredienser (16 stk.)
100 g. margarine
1 dl. mælk
1 pk. gær
1 stk. æg |
½ tsk. salt
1 tsk. sukker
200 g. kvark naturel
350 g. mel (6 dl.) |
Fremgangsmåde
- 1. Smelt margarinen og hæld den i en skål.
- 2. Tilsæt mælk.
- 3. Rør gæren ud i mælken.
- 4. Tilsæt æg, salt, sukker, kvark og det meste af melet.
- 5. Ælt dejen godt igennem.
- 6. Rul dejen ud til en aflang plade ca. 20 x 65 cm.
- 7. Pensel overfladen med sammenpisket æg eller fløde.
- 8. Fold dejen sammen, så der bliver 3 lag.
- 9. Skær dejen i 16 stykker, der er lidt bredere i den ene ende end i den anden.
- 10. Stil stykkerne på en smurt plade med sammenføjningen nedad.
- 11. Pensel med sammenpisket æg, drys med birkes og bag ca. 12-15 min. ved 225 C, men
først efter 20 min. hævning.
|