|
Snegle
Ingredienser
½ dl. mælk
25 g. gær (½ pakke)
1½ tsk. sukker
1/4 tsk. salt
½ æg
50 g. margarine
150 g. mel |
50 g. margarine
50 g. brun farin
1 tsk. kanel |
Fremgangsmåde
- 1. Lun mælken (lillefingerprøve) - hæld den i et fad.
- 2. Opløs gæren i den lune mælk.
- 3. Kom salt, sukker og sammenpisket æg i.
- 4. Smelt margarinen (i dl mål på lun ovn eller plade) og kom også den i fadet.
- 5. Ælt melet i - til en ensartet dej.
- 6. Lad dejen hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse.
- 7. Rør fyldet sammen i en lille skål.
- 8. På et meldrysset bord rulles dejen ud til en firkant ca. 30 x 30 cm.
- 9. Fordel fyldet over hele fladen og rul dejen sammen til en roulade.
- 10. Del rouladen i 12 lige store stykker og læg dem på en smurt plade. Tryk dem lidt
flade og lad dem hæve 20 min.
- 11. Pensel dem lige før de skal i ovnen med æggestrygelse (sammenpisket æg og mælk)
bag dem ca. 8 min. på midterste rille ved 220 C.
- 12. Efter afkøling på bagerist pyntes sneglene med glasur.
|