|
Sønderjysk stang
Ingredienser
150 g. mel
100 g. margarine
3 spsk. sukker
25 g. gær
1 stk. æg |
50 g. smør
50 g. sukker
1 tsk. vanille sukker
Pynt: sukker og snittede mandler |
Fremgangsmåde
- 1. Hak margarinen til smulder i melet.
- 2. Bland sukkeret i.
- 3. Pluk gæren i små bitte stykker og bland den i dejen.
- 4. Kom ægget i og ælt dejen sammen.
- 5. På et meldrysset bord rulles dejen ud til en aflang plade ca. 20 * 45 cm.
- 6. Det sammenrørte fyld fordeles ned langs midten af dejen, drysses med lidt mel for
ikke at flyde ud under bagningen.
- 7. Dejpladens sider og ender foldes ind over fyldet, og stangen flyttes over på en
smurt plade ( eller plade m. bagepapir)
- 8. Lad dejen hæve 15 - 20 min. og bag den så i 20 min ved 225 C
- NB. Lige inden stangen sættes i ovnen, pensles den med æg eller æggehvide, drysses
med sukker og snittede mandler.
|