Bagværk, Egnsretter, Sønderjylland Opskriftsamling

Sønderjysk stang

Ingredienser

150 g. mel
100 g. margarine
3 spsk. sukker
25 g. gær
1 stk. æg
50 g. smør
50 g. sukker
1 tsk. vanille sukker
Pynt: sukker og snittede mandler

Fremgangsmåde

1. Hak margarinen til smulder i melet.
2. Bland sukkeret i.
3. Pluk gæren i små bitte stykker og bland den i dejen.
4. Kom ægget i og ælt dejen sammen.
5. På et meldrysset bord rulles dejen ud til en aflang plade ca. 20 * 45 cm.
6. Det sammenrørte fyld fordeles ned langs midten af dejen, drysses med lidt mel for ikke at flyde ud under bagningen.
7. Dejpladens sider og ender foldes ind over fyldet, og stangen flyttes over på en smurt plade ( eller plade m. bagepapir)
8. Lad dejen hæve 15 - 20 min. og bag den så i 20 min ved 225 C
NB. Lige inden stangen sættes i ovnen, pensles den med æg eller æggehvide, drysses med sukker og snittede mandler.

nov. 1999