Bagværk Opskriftsamling

Nougat horn

Ingredienser

150 g. mel
150 g. margarine
1½ tsk. lunkent vand
25 g. gær
½ æg
75 g. blød nougat
æggestrygelse
groft sukker
hakkede mandler

Fremgangsmåde

1. Tilbered en fed gærdej således: Smuldr margarinen i melet - hold lidt mel tilbage. Lun væsken og rør gæren ud heri. Tilsæt det udrørte gær samt ægget til melet og slå dejen sammen. Form dejen til en kgle og stil den til forhævning - ca. 20 min.
2. Del nougatstykket i 8 dele.
3. Udrul dejkuglen til en rund plade og del den gennem midten i 8 trekanter.
4. Læg på trekantens brede ende et nougatstykke og rul trekanterne sammen til horn.
5. Krum hornene og stil dem på bageplade med spidsen underst. - Stil hornene til efterhævning.
6. Pensel hornene og drys med sukker og mandler.
7. Bag hornene i ca. 15 min. ved 225 C og afkøl dem på bagerist.

nov. 1999