Bagværk, Kager Opskriftsamling

Nøddelagkage

Ingredienser

65 g. sukker
65 g. margarine
3 æggeblommer
125 g. mel
1½ tsk. bagepulver
5 spsk. mælk
3 æggehvider
150 g. sukker
100 g nødder
2½ dl. piskefløde

Fremgangsmåde

1. Smelt margarinen (skal kun lige være flydende).
2. Pisk sukker og æggeblommer skummende med mixeren.
3. Tilsæt den flydende margarine.
4. Bland mel og bagepulver og vend det forsigtigt i æggemassen.
5. Rør mælken i.
6. Fyld dejen i 2 smurte springforme - eller lagkageforme.
7. Pisk æggehviderne stive og pisk så sukkeret i.
8. Fordel marengsmassen på de 2 forme og hak nødderne over.
9. Bages på midterste rille i 20 - 25 min. og afkøles på rist.
10. Når bundene er kolde, lægges de sammen med flødeskum.
11. Bagetemperatur er 175 C.

nov. 1999