Bagværk, Kager Opskriftsamling

Nøddekys

Ingredienser

125 g. margarine
100 g. sukker
1 æggeblomme
250 g. mel
Pynt:
1 æggehvide
75 g. sukker
ca. 100 g. nøddekerner

Fremgangsmåde

1. Rør margarinen blød med sukkeret.
2. Rør æggeblommen i, rør 3 min. yderligere med mixer.
3. Hold 1 dl. mel tilbage og ælt resten i dejen, til den er ensartet.
4. Rul dejen ud på meldrysset bord til en tynd plade og udstik små runde kager.
5. Sæt kagerne på plade med bagepapir.
6. Pisk æggehviden stiv.
7. Kom 1 tsk. af sukkeret i og pisk igen et par min.
8. Vend forsigtigt resten af sukkeret i.
9. Læg lidt marengsdej og en nøddekerne på hver kage.
10. Bag kagerne ca. 10 min. på øverste rille og ved 175 C.

nov. 1999