|
Makronlinser
Ingredienser
250 g. mel
100 g. sukker
200 g. margarine
1 æggeblomme |
Marangsmasse:
2 æggeblommer
125 g. sukker
100 g. mandler
- Syltetøj
|
Fremgangsmåde
- 1. Bland mel og sukker i en røreskål.
- 2. Tilsæt kold margarine og skær den i små klumper i melet.
- 3. Smuldr dejen med lette fingerbevægelser, til den er løs og findelt.
- 4. Kom æggeblommen i og ælt dejen sammen. Lad den hvile i køleskab ½ time.
- 1. Pisk hviderne stive.
- 2. Vend sukkeret i.
- 3. Hak mandlerne og vend også dem i.
- 1. Udrul linsedejen til en plade ca. 50 * 50 cm. og udstik 15 runde kager.
- 2. Smør linseformene og beklæd dem med dejen.
- 3. Læg lidt syltetøj i formene og fordel marengsmassen herover.
- 4. Bag kagerne midt i ovnen i ca. 15 min. ved 200 C.
- 5. Lad kagerne stå ca. 5 min. i formene, inden de tages ud og afkøles på bagerist.
|