Bagværk Opskriftsamling

Makronlinser

Ingredienser

250 g. mel
100 g. sukker
200 g. margarine
1 æggeblomme
Marangsmasse:
2 æggeblommer
125 g. sukker
100 g. mandler
Syltetøj

Fremgangsmåde

1. Bland mel og sukker i en røreskål.
2. Tilsæt kold margarine og skær den i små klumper i melet.
3. Smuldr dejen med lette fingerbevægelser, til den er løs og findelt.
4. Kom æggeblommen i og ælt dejen sammen. Lad den hvile i køleskab ½ time.
1. Pisk hviderne stive.
2. Vend sukkeret i.
3. Hak mandlerne og vend også dem i.
1. Udrul linsedejen til en plade ca. 50 * 50 cm. og udstik 15 runde kager.
2. Smør linseformene og beklæd dem med dejen.
3. Læg lidt syltetøj i formene og fordel marengsmassen herover.
4. Bag kagerne midt i ovnen i ca. 15 min. ved 200 C.
5. Lad kagerne stå ca. 5 min. i formene, inden de tages ud og afkøles på bagerist.

nov. 1999