Bagværk, Kager Opskriftsamling

Makronkage

Ingredienser

120 g. margarine
120 g. sukker
2 æggeblommer
200 g. mel
½ tsk. bagepulver
200 g. flormelis
8 tvebakker
2 æggehvider
1/4 tsk. mandelessens
½ tsk. hjortetaksalt

Fremgangsmåde

1. Smelt margarinen.
2. Pisk imens æggeblommer og sukker med mixer.
3. Bland bagepulveret i melet.
4. Bland nu den smeltede margarine i æggesnapsen og rør godt.
5. Vend melet i.
6. Smør form og kom dejen i.
7. Sigt de 200 g. flormelis ( der må absolut ikke være klumper i)
8. Knus tvebakkerne meget grundigt.
9. Pisk æggehviderne stive.
10. Bland nu mandelessens, hjortetaksalt, flormelis og knuste tvebakker i æggehvidemassen.
11. Bred blandingen ud over kagedejen.
12. Bages på midterste rille i 30-40 min. ved 180 C.

nov. 1999