Bagværk, Kager Opskriftsamling

Hofjægermesterkager

Ingredienser

1 æg
75 g. sukker
35 g. havregryn
45 g. mel
1 1/4 tsk. hjortetakssalt
Fyld:
1 1/4 dl. piskefløde
2 tsk. kakao
2 tsk. flormelis

Fremgangsmåde

1. Pisk æg og sukker til en skummende æggesnaps.
2. Vend havregrynene i.
3. Bland mel og hjortetakssalt og sigt det i dejen. Bland forsigtigt dej og mel sammen.
4. Sæt dejen i små klatter på en plade med bagepapir. Brug 2 teskeer og sæt kagerne med god afstand, da de flyder meget ud.
5. Bages lysebrune på øverste rille. Ca. 5 min. ved 200 C.
6. Tages forsigtigt af pladen og afkøles på bagerist.
7. Lige inden kagerne skal spises lægges de sammen med fyld imellem.
 
Fyld:
1. Fløden piskes.
2. Flormelis og kakao sigtes i.
3. Bland forsigtigt med et fladt piskeris.

nov. 1999