|
Groft madbrød
Ingredienser
- 25 g. gær
- 25 g. margarine
- 1½ dl. vand
- ½ stk. salt
- 1½ dl. grahamsmel
- ca. 3 dl. hvedemel
Fremgangsmåde
- 1. Smulder gæren i dejfadet.
- 2. Smelt margarinen i en lille gryde, kom vand i og lad det blive håndvarmt, før det
hældet over gæren, some røres ud.
- 3. Tilsæt salt og grahamsmel.
- 4. Rør hvedemel i lidt efter lidt, men kun så meget, at dejen lige slipper.
- 5. Ælt dejen godt sammen og stil den til hævning et lunt sted.
- 6. Lad den hæve til dobbelt størrelse og ælt den så let igennem på bordet. Der skal
måske tilsættes mere mel.
- 7. Form dejen til et aflangt brød og sæt det på plade.
- 8. Lad brødet efterhæve 20 min.
- 9. Brødet pensles med vand og sættes i ovnen i ca. 30 min, de første 20 min. ved 225
C og de sidste 10 min ved 200 C.
|