Bagværk, Brød Opskriftsamling

Groft madbrød

Ingredienser

25 g. gær
25 g. margarine
1½ dl. vand
½ stk. salt
1½ dl. grahamsmel
ca. 3 dl. hvedemel

Fremgangsmåde

1. Smulder gæren i dejfadet.
2. Smelt margarinen i en lille gryde, kom vand i og lad det blive håndvarmt, før det hældet over gæren, some røres ud.
3. Tilsæt salt og grahamsmel.
4. Rør hvedemel i lidt efter lidt, men kun så meget, at dejen lige slipper.
5. Ælt dejen godt sammen og stil den til hævning et lunt sted.
6. Lad den hæve til dobbelt størrelse og ælt den så let igennem på bordet. Der skal måske tilsættes mere mel.
7. Form dejen til et aflangt brød og sæt det på plade.
8. Lad brødet efterhæve 20 min.
9. Brødet pensles med vand og sættes i ovnen i ca. 30 min, de første 20 min. ved 225 C og de sidste 10 min ved 200 C.

nov. 1999