Bagværk, Kager Opskriftsamling

Fe - kager

Ingredienser (15-18 stk.)

3 dl. mel
1 dl. sukker
150 g. margarine
2 stk. æg
2 tsk. bagepulver
syltetøj
Redskaber:
kop, ske, teske, stor skål, mixer(eller hjulpisker),
grydeske, lille gryde, bagepensel, små linseforme.

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 C.
2. Æg og sukker kommes i skålen og piskes, til æggesnapsen er hvid.
3. Kom margarine i en lille gryde og sæt den over svag varme. Når margarinen er smeltet (den må ikke blive brun) pensles linseformene med smeltet margarine.
4. Hæld resten af margarinen ned i skålen til æggesnapsen og bland det.
5. Si mel og bagepulver ned i skålen og bland dejen forsigtigt.
6. Fyld linseformene 3/4 med dej. (Formen må ikke fyldes helt, da dejen hæver under bagningen).
7. Kom en teskefuld syltetøj oven i hver form og tryk det let ned i dejen.
8. Anbring formene på en bageplade, som sættes på ovnens midterste rille. Bag kagerne i 15 min.

nov. 1999