Bagværk, Boller, Højtider Opskriftsamling

Fastelavnsboller

Ingredienser

Ca. 1 dl. mælk
100 g. margarine
35 g. gær
1 æg
250 g. mel
25 g. sukker
½ tsk. salt
Remonce:
50 g. margarine
50 g. sukker
20 g. marcipan
1½ tsk. mel
Kagecreme:
1 æg
1 spsk. sukker
½ spsk. maizena
½ dl. mælk
1 tsk. vanillesukker
Glasur:
50 g. flormelis
(1 tsk. cacao)
1 spsk. kogende vand

Fremgangsmåde

1. Kom mælk og margarine i en gryde og smelt margarinen.
2. Pluk gæren i stykker og kom den i røreskålen.
3. Afkøl mælk/margarine-blandingen til lillefingertemperatur og hæld den over gæren. Rør gæren ud.
4. Slå æget ud i en kop, pisk det sammen med en gaffel og kom det i skålen.
5. Bland mel, sukker og salt og rør dejen sammen. Lad den hæve 15 min.
6. Rør imens remoncen sammen og lav også kagecremen.
7. Remonce: ælt alt sammen til en ensartet masse.
8. Kagecremen: pisk æg, sukker, maizena og mælk sammen i en gryde og bring langsomt i kog. Pisk hele tiden til cremen tykner. Tag gryden af, smag til med vanillesukker, og lad cremen køle af. Rør af og til, så cremen ikke trækker skind.
9. Rul dejen ud til en firkant 30*30 cm. Del firkanten i 16 lige store stykker.
10. På hver dejstykke anbringes 1 tsk. remonce, og dejstykket lukkes godt sammen om remoncen og anbringes på smurt plade med lukningen nedad. Trykkes let flade.
11. Lad hæve i 5 min.
12. Tryk så med tommelfingeren et hul ned i hver bolle og kom 1 tsk. kagecreme i.
13. Lad hæve 20 min. - lunt og tildækket.
14. Pensles med æggestrygelse og bages på midterste rille i 10-20 min. ved 220 C.
15. Efter afkøling pensles bollerne med glasur.

nov. 1999