Bagværk Opskriftsamling

Burgerboller på grill

Opskriften stammer fra Det Danske Grill Landsholds kogebog ”GULD”. Opskriften giver 12 burgerboller.

Grillmetode: Indirekte
Sværhedsgrad: Let
Udstyr: Bagesten og -plade

Ingredienser

1.5 dl vand
1.5 dl mælk
30 g gær
45 g sukker
1 æg
5 g salt
100 g røremargarine
600 g hvedemel
Sesamfrø

Fremgangsmåde

Temperér vand og mælk i en skål, og opløs gæren i det. Tilsæt resten af ingredienserne på nær melet og lidt æg, så du har noget til pensling. Tilsæt så melet lidt efter lidt, så dejen får en god struktur. Kør dejen på røremaskine. Drys lidt mel i en skål, sæt dejen til hævning tildækket med viskestykke eller film. Lad den hæve i 30 minutter.

Del så dejen i passende burgerbollestørrelser, og rul bollerne ud med en kugleformet håndflade, så er det let. Pensl med æg, og drys med sesamfrø.

Grill bollerne i 12-15 minutter på bagesten ved indirekte varme, 200 grader.


Juni 2014