|
Bondebrød
Ingredienser
25 g. gær
1 3/4 dl. kærnemælk
½ tsk. salt
225 g. hvedemel
25 g. rugmel |
Redskaber:
stor skål, dl målet, måleske og grydeske. |
Fremgangsmåde
- 1. Tænd ovnen på 220 C.
- 2. Gæren smuldres i skålen og kærnemælken hældes over. Lad det stå, til gæren
nemt kan røres ud.
- 3. Kom salt i.
- 4. Bland rugmel og hvedemel og ælt det i. Dejen skal være helt ansartet.
- 5. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 20 min.
- 6. Strø lidt mel på bordet, læg dejen ferpå og tryk luften ud af den.
- 7. Fold dejen i 3 lag og tril den derefter til et aflangt brød. Undgå folder i dejen.
Sæt dejen på plade med bagepapir.
- 8. Lad den efterhæve lunt og tildækket på pladen i yderligere 20 min.
- 9. Rids den let på kryds og tværs - pensel den med smeltet margarine og kom et drys
groft salt på.
- 10. Bages på nederste rille ved 220 C i ca. 35 min.
|