Bagværk, brød Opskriftsamling

Bondebrød

Ingredienser

25 g. gær
1 3/4 dl. kærnemælk
½ tsk. salt
225 g. hvedemel
25 g. rugmel
Redskaber:
stor skål, dl målet, måleske og grydeske.

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 220 C.
2. Gæren smuldres i skålen og kærnemælken hældes over. Lad det stå, til gæren nemt kan røres ud.
3. Kom salt i.
4. Bland rugmel og hvedemel og ælt det i. Dejen skal være helt ansartet.
5. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 20 min.
6. Strø lidt mel på bordet, læg dejen ferpå og tryk luften ud af den.
7. Fold dejen i 3 lag og tril den derefter til et aflangt brød. Undgå folder i dejen. Sæt dejen på plade med bagepapir.
8. Lad den efterhæve lunt og tildækket på pladen i yderligere 20 min.
9. Rids den let på kryds og tværs - pensel den med smeltet margarine og kom et drys groft salt på.
10. Bages på nederste rille ved 220 C i ca. 35 min.

nov. 1999