Grød Opskriftsamling

Abrikosgrød med cremesovs

Ingredienser

1 æble

150 g. abrikoser
½ dl. vand
ca. ½ dl. sukker

2 spsk. kartoffelvand
4 spsk. vand

3 dl. mælk
1 æg
1 spsk. sukker
½ spsk. maizena
1 tsk. vanillesukker

Fremgangsmåde

1. Skræl æblet og del det i både.
2. Kog abrikoserne og æblebådene møre i vandet.
3. Smag til med sukker.
4. Rør en jævning af kartoffelmel.
5. Tag den kogende gryde af kogepladen og tilsæt jævning under kraftig omrøring, til grøden har en passende konsistens.
6. Hæld grøden i en skål, drys med sukker og afkøl.
 
1. Bring mælken i kog.
2. Pisk de øvrige dele sammen i en skål.
3. Hæld den kogende mælk i æggemassen under kraftig omrøring.
4. Hæld cremen tilbage i gryden og bring i kog under omrøring.

nov. 1999