|
Sønderjyske æbleskiver med svedsker
Ingredienser
- 2 1/2 dl mælk
15 g gær
3 æg
2 spsk sukker
200 g hvedemel
1/2 tsk kardemomme
100 g smør/margarine
300 g svedsker uden sten
flormelis
Fremgangsmåde
- Udrør gæren i lidt kold mælk, tilsæt lunken mælk. Smelt og afkøl smør/margarine.
Rør æggeblommerne med sukker til det bliver lyst. Tilsæt mælk, mel og kardemomme, mens
der røres grundigt. Kom halvdelen af det smeltede fedtstof i dejen, og bland de
stiftpiskede æggehvider forsigtigt i. Stil dejen til hævning et lunt sted ca. 20 min.
Udblød svedskerne og giv dem et opkog. Kom lidt af det smeltede fedtstof i hvert hul på
den varme pande. Fyld hullerne halvt med dej og kom en svedske i hvert. Hæld mere dej
oveni, inden æbleskiverne vendes. Drys flormelis over ved servering.
|