Grill Opskriftsamling

Cheeseburger med kartoffelrøsti og hjemmelavet barbequesauce (2 personer)

(Se opskriften på burgerboller)

Rød peberfrugtpuré

  • 1 rød peberfrugt
  • 1 stort løg
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk solsikkeolie
  • 0.5 tsk cayennepeber
  • Salt

Bøffer (2 stk.)

  • 400 g hakket oksekød 15-20 %
  • Salt
  • Peber
  • 2 skiver cheddarost
  • 2 skiver flødehavarti

Kartoffelrøsti

  • 2 bagekartofler
  • 1 løg
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • Solsikkeolie til stegning

Barbequesauce

  • 3 dl ketchup

  • 2.5 dl æblejuice

  • 3 spsk farin

  • 1 spsk æblecidereddike

  • 2 spsk paprika

  • 1 tsk røgpaprika

  • 1 tsk oregano

  • 2 tsk løgpulver

  • 1 Habanero-chili

  • 1 tsk chilipulver

  • 0.5 tsk salt

  • 0.5 tsk friskkværnet peber

  • 1 spsk sød sennep

Salat

  • Spæde babysalater

 

Rød peberfugtpuré:
Skær bunden af løget og grill det ved direkte varme til den yderste skal popper op (løget skal være lidt blødt i det). Derefter pilles løget og puttes op i en skål. Grill peberfrugten hel ved direkte varme, så den bliver godt sort. Derefter tages kernerne fra og puttes op til løget.

Så er det tid til at blende det hele sammen. Smag til med salt. Husk at puréen gerne må være sød.

Bøffer:
Bøfferne formes. Salt og peber drysses på, og bøfferne grilles ved direkte varme. Når de er næsten færdige, putter man dem over på indirekte varme og lægger osteskiverne på - en skive af hver ost på hver bøf. Bøfferne er færdige, når osten er smeltet.

Kartoffelrøsti:
Skræl bagekartoflerne og løget og riv det hele på et rivejern. Det hele kommes op i en si, og væden presses ud af kartoflerne. Derefter kommes det op i en skål, hvor der tilsættes æg, salt og peber. Ælt det hele sammen med hånden. Form massen til røsti og steg dem i solsikkeolie på en pande, som sættes ved indirekte varme.

Barbequesauce:
Det hele kommes op i en gryde undtagen Habanero-chilien. Gryden sættes på grillen, så saucen koger. Smages til med Habanero-chilien. Der skrues ned for grillen, så saucen simrer. Kog den ind, til den har samme konsistens som ketchup.

Salat:
Skyl salaten og slyng den, så væden slynges fra.

Sådan samler du din burger:
1. Skær bollen over
2. Smør puréen på underbollen
3. Kom salaten på
4. Kom bøffen på
5. Kom røsti på
6. Kom to spsk barbequesauce på - resten kan gemmes
7. Toppen af bollen kommes på.


  juni. 2014